Få styr på din allergi

woman-using-smart-phone-2.jpg

fa-styr-pa-din-allergi

Reducér allergener i dit hjem

Dit hjem er det sted, hvor du har størst kontrol over dit miljø. Ved at tilpasse det dine allergier, vil du opleve betydelige fordele.
Disse fremgangsmåder er ikke kun hjælpsomme for folk der lider af indendørsallergier. De vil forbedre luftkvaliteten derhjemme og give et sundere miljø for mennesker med respiratoriske problemer, som astma eller bronkitis. Disse ændringer vil gøre væsentlig forskel, men hvis de ikke giver tilstrækkelig lettelse, kan det være på tide at overveje medicin.

1. Undgå tæpper eller tunge gardiner

Tæpper og gardiner lader støvet akkumulere. Ideelt er hårdttræ eller linoleumsgulve de bedste løsninger, hvis du ønsker at undgå støv.

2. Vær smart med din indretning

Udskiftning af polstrede møbler kan hjælpe, men hvis du ikke har mulighed for dette, er der andre nemme ændringer du kan foretage i dit hjem. Du kan udskifte dit sengetøj med allergivenlige madrasser, lagner, dyner og puder. Du kan også dække madrasser med specielt allergivenligt sengetøj.

3. Vær grundig med rengøringen

Hovedrengøring, støvsugning, og afstøvning er alle metoder, som kan hjælpe med at reducere allergener i dit hjem. Sørg for at holde både gulve og møbler så fri for støv som muligt. Regelmæssig støvsugning af din madras, tæpper og møbler kan hjælpe. Støvsug med et filter, og når du er færdig, bør du skifte posen udenfor.
Når du gør rent, bør du bære en maske og handsker og bruge en fugtig klud til at reducere luftpartiklerne i stedet for at slippe dem fri i luften.
Hvis du har et kæledyr og er allergisk over for det, men ikke kan nænne at give det væk, så prøv at gøre rent lidt oftere, skift ofte tøj og hav visse områder i hjemmet, hvor dit kæledyr ikke har adgang. Lær mere.

allergy-management-washing-clothes.jpg

fa-styr-pa-din-allergi

4.Vask jævnligt tøj.

Varmvask dit sengetøj ved 60 grader celsius eller over for at dræbe alle støvmider.

5. Vinduer

Hold vinduerne lukkede. Pollen som blæser ind gennem et åbent vindue kan forværre din høfebers symptomer. Hold vinduet lukket på tidspunkter, hvor pollentallet er højt.

For flere informationer om hvordan du tilpasser en lav-allergi rutine, klik her. Hvis du stadig døjer med stærke symptomer, har du muligvis brug for medicin. Klik her for at finde ud af mere om behandlingsmetoderne tilgængelige for dig.

Lav en høfeber rutine

Ved at overveje din daglige rutine, og tænke på hvad der kan hjælpe eller forhindre din kamp mod din allergi, kan du selv tage ansvar for situationen.
Her er nogle ting du kan overveje på alle tidspunkter gennem din dag. Selvfølgelig skal rutinerne justeres alt efter tidspunktet på dagen, årstiden og pollental, sammen med de andre faktorer, der er tilpasset dig og dine specifikke allergener.

Morgen

Når du er ved at gøre dig klar til at tage hjemmefra, er der nogle ting som kan gøre en forskel. Siden første gang du forlader hjemmet, vil du blive udsat for allergener, og du skal derfor sørge for at du er parat.
Selv ting som du har på, kan gøre en forskel. For eksempel kan store solbriller holde allergener væk fra dine øjne.

Eftermiddag

Prøv så vidt muligt at forblive indendørs, og som beskrevet på tipslisten, undgå at åbne vinduer.

Aften

Hvis du kan finde tid til det, er det en god idé at bruge lidt tid på at rengøre dit hjem. Dette vil hjælpe med at undgå opbygningen af allergener i dit hjem.
Klik her for at finde ud af mere om behandlingsmulighederne for dig.

0fd8e8cf-cc4c-4349-9fc8-578da499b1ee