Hvorfor rammes flere af allergier?

increase-in-allergies-2.jpg

hvor-mange-allergi-danmark

21% af danskere lider af allergier. Hvad er årsagen til dette?

Genetik

Vi ved, at genetik spiller en stor rolle - hvis dine forældre lider af en allergi, er der større sandsynlighed for, at du også udvikler en allergi. Derudover har for eksempel ét ud af seks børn i Danmark en øget risiko for at udvikle allergi, hvis de kommer fra en familie som har en historie med allergi.

Kontakt med dyr

Det har vist sig, at hvis man har en hund eller kat i hjemmet under barnets første leveår, kan det hjælpe med at forhindre kæledyrsallergi senere. Hos unge voksne, der havde en hund eller kat derhjemme som spædbørn, er risikoen for at de udvikler en betydelig mængde antistoffer mod hunde- eller katteallergener, en proces kaldet allergisk sensibilisering, kun halv så sandsynlig.

Hygiejnehypotesen

cleaning-to-minimise-allergies.jpg

hvor-mange-allergi-danmark

Hvis du er alt for glad for rengøringsmidler, kan du også øge risikoen for allergi. Immunsystemet har brug for at komme i kontakt med en række mikroorganismer og bakterier mens det udvikler sig i spædbarnsstadiet, så det kan reagere på en passende måde senere i livet. Nu hvor de fleste af os lever i et renere miljø end nogensinde, kan det argumenteres at vi højst sandsynligt ikke er blevet udsat for forskellige mikroorganismer og bakterier, og det har sandsynligvis ført til en stigning i allergikere.

Kost

Forskning viser, at der potentielt kan være en tilknytning mellem en kost rig på vitamin E under graviditeten og sandsynligheden for at barnet kommer til at lide af allergier, når det er ældre. Gode kilder til E-vitamin omfatter grønne bladgrøntsager som broccoli og spinat samt mandler.

Forurening

allergies-caused-by-pollution.jpg

hvor-mange-allergi-danmark

Luftforurening kan påvirke allergier. Der findes tegn på, at klimaændringer (højere niveauer af kuldioxid) sandsynligvis vil stimulere pollenproduktionen. Derudover menes det at almindelige luftforurenende stoffer, såsom ozon og nitrogenoxider, potentielt kan virke irriterende på luftvejene og gøre membranerne mere udsatte for allergiske reaktioner. Dieselpartikler kan binde sig til pollenpartikler for at bidrage til en allergisk reaktion.

Tror du, at du muligvis lider af allergi? Find ud af mere om allergisymptomer ved at klikke her Symptomer

44dc4e4e-f3ef-4a5d-8dd9-14e67fd21a31