Allergi kalender

seasonal-allergy-calendar-2.jpg

allergi-sæson-allergi-kalender

Allergier kan være mere fremtrædende på forskellige tidspunkter af året. Især høfeber kan udløses af pollen fra mange forskellige planter samt græs. Alt efter årstiden, frigiver de forskellige planter deres pollen i atmosfæren. Læs nedenfor for at finde ud af mere om pollen og andre allergener.

Hassel: En løvfældende busk, som ofte kan findes voksende under skovhugget. Hanblomsterne er lange og hængende hvorimod hunnerne ligner små opretstående røde knopper. Februar og marts er toppetiderne for deres pollenfrigivelse.

Elm: Elmetræer kan vokse sig op til 35m høje og kan genkendes ved deres ovale blade med takkede kanter. Deres allergenfrigivelse topper i april.

Græstyper: Der findes omkring 20 græsarter, som alle producerer pollen i Danmark, her fortsætter pollenfrigivelsen fra slutningen af april til september. Men det er ikke kun pollen, der forårsager allergiske reaktioner, for græssets safter kan også forårsage symptomer, for eksempel når du bruger græsslåmaskinen eller blot går på en friskklippet græsplæne. Årsagen til dette er, at saftdråberne fra hvor græsbladet er brudt, indeholder de samme allergener som græspollen.

Gråbynke: kan genkendes med dens mørkegrønne blade som er hårløse på oversiden, og sølvfarvet på undersiden med et dække af uldige hår. Blomsterne er meget små og gule. Frigivelsen af pollen sker i juli / august.

be5c6fc8-3a2e-47fe-986e-0428863be7d1